dissabte, 28 de juny de 2014

Colònies Jordi Turull - La casa de Pineta

Molts de vosaltres coneixeu la casa de Pineta, de Colònies Jordi Turull. I ben segur que heu sentit explicar alguna vegada que la casa havia de ser més gran del que és. Però segur que sou pocs els qui heu vist els plànols dels projecte original, dissenyat per a Sanatori, entorn a 1930.
Doncs aquí us passo unes senzilles fotos que ens mostren el projecte tal com va quedar sobre el paper.
La casa, com podeu veure, estava previst que estigués formada  per tres cossos: l'actual (a l'esquerra del plànol), una segona part, gairebé tan gran com l'actual, que hagués arribat gairebé a l'alçada de la borda, i una tercera estructura amb forma de creu grega, a la part posterior de la casa (on ara hi ha la pista de bàsquet), que havien de ser sales d'estar i magatzems.